Honlap Bemutatkozás

umf.jpg

nfu.jpg

esza.jpg

migrans-emb155x96.jpg

pedagogus-emb155x78.jpg

Pápa TV

Galéria válogatás

Tagóvoda választóHuszár lakótelepi Óvoda

Az óvoda Pápa központjában, a Huszár lakótelepen - gyalog, gépjárművel, tömegközlekedési eszközzel egyaránt jól megközelíthető helyen - található.
Az intézmény jelenlegi épülete 1986 óta üzemel, 132 férőhellyel. Hat csoportos óvodánk 3303 m2 területen helyezkedik el, ebből az óvoda épülete: 1160 m2.
A hat csoportszoba alapterülete egyenként 50 m2. Minden teremhez tartozik egy mosdó, egy öltöző és egy játszóterasz. Csoportszobáink tágasak, világosak, hangulatosak. Esztétikus, otthonos berendezésük jól szolgálja a gyermekek kényelmét, lehetőséget adva a nyugodt játékra, a közös tevékenységekre és az elvonulásra egyaránt.
Tornatermünk 79 m2-es, jól felszerelt, amely nemcsak a testi nevelés, a gyermekek változatos mozgástevékenységének kiváló helyszíne, de ünnepélyeink és rendezvényeink színtere is. Az óvodaudvarunk tágas, rendezett. Terebélyes, évtizedes fák övezik az udvart, amelyek árnyékos helyet biztosítanak a nyári meleg napokon is. Minden évszakban alkalmas a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Korszerű, EU szabványoknak megfelelő, mozgásfejlesztő játékokkal rendelkezünk. Az óvoda közelében modern játszótér, iskola található.
 

Gyermekeink főként a lakótelepről és a körülöttünk lévő családi házas övezetből érkeznek hozzánk. A családok szociális helyzete vegyes, de folyamatosan nő a segítségre szoruló gyermekek száma.
Az óvoda nyitva tartását a szülők igényeihez igazítjuk, 6.15-től 17.00 óráig fogadjuk a gyermekeket.
 

Nevelési elveinkről
 

Az óvodánkba járó gyermekek nevelését nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, de az újszerű kezdeményezésekre, módszerekre is nyitott, gyermekszerető óvodapedagógusok végzik.
Nevelésünk alapja a Városi Óvodák Helyi Nevelési Programja.
 

Programunk kiemelt feladatai:

 • a játék - mint a gyermek alapvető és legfontosabb tevékenysége, egyben a személyiségfejlesztés mással nem pótolható eszköze - feltételeinek megteremtése
 • az anyanyelvi és kommunikációs nevelés
 • az egészséges életmód értékként való közvetítése
 • zenei nevelés
 • a hátrányos helyzetű gyermekek megkülönböztetett segítése.
   

Csoportjaink:

 • Mackó
 • Sün Balázs
 • Csigabiga
 • Pillangó
 • Katica
 • Tapsifüles


Az óvodában hat vegyes életkorú, heterogén csoport várja a gyermekeket.
Arra törekszünk, hogy otthonos, barátságos, élményekben gazdag óvodai légkört alakítsunk ki, ahová a szülők szívesen hozzák a gyermekeiket, és ahol ők jól érzik magukat. Közösségi életünk kereteit olyan betartható és követhető szabályok, szokások alkotják, amelyek biztonságos, kiszámítható rendet teremtenek.
Mindennapjainkat átszövi a játék, a beszélgetés, a sok mese, vers, az ének- zene és a néphagyományokra épülő népi gyermekjátékok
 

Szeretjük a természetet, gyermekeinket is a természet tiszteletére és megóvására neveljük. Amikor lehetőségünk nyílik rá, a szűkebb és tágabb környezetünkben tett séták és kirándulások során is erősítjük ezt a szemléletet.
 

A vizuális neveléshez, sokféle eszköz áll rendelkezésükre, amiből a rajzpapír, zsírkréta, színes ceruza, gyurma mindig elérhető a gyermekek számára és önállóan, igényeik szerint használhatják azokat. Rendszeresen kipróbálunk új technikákat is, így színesítve a megvalósítási formákat.
    
Nagy hangsúlyt helyezünk a mozgásra, mely a 3-7 éves gyermekek lételeme, minden képességfejlesztés, minden további fejlődés alapja.
Fontosnak tarjuk a néphagyományokra épülő, évszakokhoz köthető jeles valamint a természet és a környezet óvását segítő zöld jeles napok megünneplését, megtartását.
A családokkal szoros kapcsolatot igyekszünk kialakítani, figyelünk a rendszeres tájékoztatásra, információcserére. A szülői kéréseket, egyéni igényeket a gyermekek érdekeit szem előtt tartva figyelembe vesszük.


 

Nevelőmunkánkat logopédus, gyógypedagógus segíti. Úgy gondoljuk, hogy nevelési programunk megvalósításával mindent megteszünk azért, hogy a gyerekek testileg, lelkileg kiegyensúlyozottan fejlődjenek, és 6-7 éves korukra, az óvodai éveket követően, érettek legyenek az iskolai élet megkezdésére.

Óvodánkban alapítvány működik.
 

Alapítványunk neve: Biga-csiga Óvodáért Alapítvány
Címe. 8500 Pápa, Huszár ltp.
 

Alapítványunk célja:
Az óvoda tárgyi felszerelésének gyarapítása, csoportszobai, udvari játékszerek, foglalkozási eszközök vásárlása, kirándulások, kulturális rendezvények látogatásának támogatása, hozzájárulás az óvodai ünnepekhez.


Az alapítvány adószáma: 18917011-1-19
Az alapítvány számlaszáma: 73200196-11202141
 

A Pedagógia Programunk a Pápai Városi Óvodák dokumentuma, mely a következő linken megtalálható: http://varosiovodakpapa.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=76